Om

Hej fremmede! Jeg hedder Amanda Juhl, og jeg er 20 år. Jeg har skrevet siden… altid, hvis det gælder fra dengang jeg skrev historier på mange sider i hånden i nogle af de første år af folkeskolen. Jeg elsker neulogismer (= nydannelser) og at finde på nye ord selv, og derfor bruger dem ofte i mine tekster.

Jeg startede egentlig ud med digte, men bevægede mig hurtigt hen i novellegenren, hvor jeg har skrevet rigtig mange forskellige tekster. I dag bevæger jeg mig dog mest rundt i romanerne, da der ikke er så meget tid til noveller og mine idéer, oftest, kan inkorporeres i den/de roman/romaner, som jeg allerede skriver på.

Da jeg gik på HF, var jeg med i en skrivegruppe på skolen med en “rigtig forfatter” som overhoved. I samme skrivegruppe udgav jeg, i samarbejde med en gruppe unge skrivetalenter, to noveller i bogen ‘TALENTANTOLOGI 2015’ via. HF’en Campus Bornholm’s miniforlag.

Det hjalp meget på mit skriveri, men det der for alvor satte skub i mine skriverier, var da jeg blev medlem af Movellas i 2012. Og da jeg senere blev medlem af Lene Dybdahl’s facebookgruppe, fandt jeg endnu flere skriveglade mennesker, hvilket jo altid er dejligt!

Min genre er klart postapokalypse, men ikke med sci-fi med flyvende biler og alt den slags, nej jeg skriver om zombier.

Hvorfor startede jeg på den genre? Jo, jeg har altid læst rigtig mange zombie-bøger, men jeg synes, at det danske (her = danskskrevne) udvalg af den genre er meget begrænset. Og der var så derfor jeg besluttede mig for, at jeg selv ville spæde til!

Men jeg skriver også digte, realistiske noveller og alt muligt andet, dog primært det førstnævnte. Det er også den genre min første færdiggjorte roman hører til.

Til daglig er jeg ved at uddanne mig til tegnsprogstolk, og har egen hest, så min tid er ret sparsom.

Reklamer